Bano logo

Om Bano

Selskapet

Bano AS er et internasjonalt firma som leverer et komplett baderomskonsept til helsesektoren. Bano har med sine konsepter vunnet både nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Selskapet er i dag etablert i flere land med salgskontorer i Bergen, Stockholm, Helsinki, København, Amsterdam og London. Selskapet har administrasjon, sentrallager og egne fabrikker på Sandane i Norge

Historie

De som grunnla Bano var overbevist om at baderom for eldre og andre med spesielle behov kunne lages bedre - uten at produktene trengte å være kostbare. I 1998 satte de sammen et team av ressurspersoner, slik at drømmen kunne bli realitet.

De samlet erfarne fysioterapeuter med ekspertise på forflytning, noen av Norges fremste industridesignere, arkitekter og ledere for eldresentre, samt brukere og helse personell. Det ble laget en prototype som ble installert flere steder, slik at man kunne teste baderommet i hverdagen. Man høstet erfaringer og fikk verdifulle tilbakemeldinger, slik at designen kunne finjusteres til det optimale.

Oppriktig produktutvikling tar tid - men det er vel verdt å vente på resultatet. Da Bano konseptet ble lansert i 2002, var responsen positiv og overveldende. «Det er dette vi har ventet på. Et funksjonelt baderom som er både tiltalende og rimelig.» I 2005 mottok Bano prisen for God Design. Også internasjonalt er Bano konseptet i ferd med å bli en etterspurt løsning for brukere med spesielle behov. Årsaken er enkel: Bano is Designed for care.

 

 

Produksjon

Bano utvikler og produserer hoveddelen av produktene sine på egne fabrikker på Sandane i Nordfjord.
Fabrikklokalene inneholder ett sentrallager som sikrer en effektiv og sikker logistikkløsning. Alle produkter som blir utviklet og produsert ved Bano sine fabrikker går igjennom en rekke tester og grundig kvalitetssikring.